Recenzie: Die Dienstagsfrauen

Autor: Monika Peetz
Titlul original: Die Dienstagsfrauen
Anul apariției: 2010
Număr de pagini: 319
Ecranizare: da
Numele filmului: Die Dienstagsfrauen – Auf dem Jakobsweg zum wahren Freundschaft

 

 Vă spun de la bun început că titlul de pe carte este înșelător și duce cu ideea la cu totul altă temă. În schimb titlul filmului după care s-a scris cartea este mai relevant pentru poveste. Încă nu am văzut filmul, dar din trailer mi se pare că singurele două personaje care au rămas la fel ca în carte sunt Judith și Caroline.

 Coincidență sau nu, „Die Dienstagsfrauen” se referă la cinci prietene (patru în film) care au urmat împreună cursuri de franceză cu cincisprezece ani în urmă, iar de atunci se văd în fiecare primă zi de marți din lună la restaurantul lui Luc…. și astăzi este prima marți din lună! Chiar așa se deschide cartea: un Luc grăbit care își dojenește ajutor, Tom, să se grăbească cu aranjarea celei mai bune mese pentru clientele fidele ale localului. Dar în aceea zi Luc așteaptă, așteaptă, și așteaptă, însă femeile nu își fac apariția pentru prima dată în cincisprezece ani.

Această zi este umbrită de moartea soțului lui Judith, Arne. Acest eveniment scoate la lumină latura mai religioasă a lu Judith care hotărăște să ducă la bun sfârșit pelerinajul început de Arne pe Drumul Sfântului Iacob de Compostela. Deși niciuna nu pare încântată de acest mod neobișnuit de a-și petrece vacanța, toate sunt alături de prietena lor și speră ca această călătorie spirituală să o ajute pe Judith să-și revină.

Dar cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, așa nici pelerinajul nu este tocmai ceea ce pare. Rând pe rând, fiecare descoperă câte o latură necunoscută a celeilalte, iar în cele din urmă secretul lui Arne.

Cel mai mult mi-a plăcut personalitatea unică a fiecăreia dintre Dienstagsfrauen, genul acela de prietenie care nu ține cot de vârstă sau de personalitate. La final, cred că toată lumea care a citit cartea a rămas cu aceeași întrebare în minte: Oare eu cu care din prietenele mele de acum voi mai ieși în fiecare lună în oraș peste 15 ani de acum?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: