The West Wing mi-a trebuit

În timp ce scriu acest articol, toată lumea se întreabă de unde are Dan Diaconescu 203 milioane RON pentru a cumpăra OLTCHIM, iar eu urmăresc episodul 11 din sezonul 3 al serialului The West Wing. Fiind an electoral, atât la noi cât și în SUA, serialele cu teme politice au revenit la modă, iar odată cu ele și filmele dedicate acestui subiect.

Am început să urmăresc The West Wing la începutul lui septembrie, pe de o parte din curiozitate (are șapte sezoane!), iar pe de altă parte fiindcă este an electoral, e la modă 🙂 Este un serial „deștept”, cu un strop de umor, personaje istețe și situații dintre cele mai provocatoare pentru Președintele SUA (personaj fictiv) și staful său (personaje fictive). Pe de o parte îl avem pe Josiah „Jed” Bartlet, un democrat popular, laureat al Premiului Nobel pentru Economie, tată a trei copii (frumoși, deștepți, etc.), soț iubitor, un om cu inimă mare, și nu în cele din urmă, Președinte al SUA. Acest candidat aproape ideal și fictiv în același timp ascunde un secret care, dacă ar fi aflat, ar putea șoca întreaga națiune. Leo McGarry, șeful stafului din Aripa de Vest a Casei Albe, este persoana în care Jed are cea mai mare încredere; „C.J.” Cregg, purtătorul de cuvânt, este stăpână peste tot ce înseamnă presă și debriefing; Toby Ziegler, directorul de comunicare; Sam Seaborn, scriitorul de discursuri; Josh Lyman, asistentul lui Leo; sunt doar o parte dintre personajele permanante. Cu fiecare episod aflăm mai multe despre activitățile de la Casa Albă și modul în care se face politică peste ocean. Episoadele au șiruri narative dintre cele mai variate: storytelling, episoade povestite din mai multe puncte de vedere, episoade care se desfășoară în sens invers.

Succesul continuității ține mult și de modul în care se sfârșește fiecare sezon: o situație, un eveniment, o întrebare, toate pot deveni elemente de suspans, iar răspunsul este aflat în sezonul următor. Dacă nu ați văzut serialul până acum vă recomand să fiți foarte atenți la primul episod, când este prezentată toată Aripa de Vest. O să vă fie mai ușor de urmărit restul serialului.

Subiectele pe care le abordează sunt intereante, iar odată ce începi să te uiți, devine greu să te lași.

Opening credits

O parte din personaje

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: