Recenzie: Clubul Dante

Autor: Matthew Pearl
Titlul original: The Dante Club
Titlul tradus: Clubul Dante
Anul apariției: 2003 (2006 în România)
Număr de pagini: 471
Editura: Humanitas

Contrar recenziei de la The Observer, romanul nu este un page-turner, ci mai degrabă un roman plin de date, locații și nume menite să impresioneze. Pe de altă parte, trebuie să recunosc că subiectul este interesant și original, iar persoanele pasionate de cultură italiană (în special admiratorii operelor lui Dante) vor citi și reciti această carte până vor ști pe de rost toate pasajele din Divina Comedie.

În America secolului al XIX-lea, poetul Henry Wadswortg Longfellow înființează Clubul Dante, iar alături de prietenii săi doctorul Oliver Wendell Holmes Sr., poetul James Russel Lowell  și editorul James Thomas Fields își asumă misiunea de a-l aduce pe Dante Aligheri în Lumea Nouă prin traducerea pentru prima dată în limba engleză a Divinei Comedii. Pe lângă barierele lingvistice pe care le întâmpină, protagoniștii sunt prinși într-o serie de crime care par inspirate din scenele infernului lui Dante și încercările Corporației Harvard de împiedica apariția cărții în engleză.

Așa cum este de așteptat din partea unui autor debutant, Pearl a introdus în romanul său (și așa încărcat) personaje care să atragă atenția, cum ar fi primul polițist mulatru, Nicholas Ray și menționări ale unor scriitori americani cunoscuți.

Ar mai fi de precizat faptul că romanul lui Matthew Pearl are elemente în comun cu romanele lui Dan Brown, dar pe acestea am să vă las să le descoperiți singuri 😉

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. Andreea Toma
    Mar 23, 2013 @ 15:07:28

    Eu am citit o alta carte de acest autor-Umbra lui Poe si mi-a placut foarte mult. Ma gandesc sa o citesc si pe aceasta, dar n-am dat inca de ea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: