Ceremonia de Inchidere @ JOv2012

Pe parcursul celor 17 zile de competiții sportive mi-am propus să prezint o bucățică a culturii create în jurul evenimentului care a creat frenezie în întreaga lume. De-a lungul anilor s-au pus pas cu pas bazele unei adevărate culturi ale acestui eveniment. Aflat la ce-a de-a XXX-a ediție, Jocurile Olimpice (JO) de vară promit un adevărat spectacol artistic, cultural și sportiv.

A avut un început în stil britanic, a continuat cu un maraton de 2 ore ale celebrităților britanice și s-a terminat pe ritmuri de samba. A fost o olimpiadă aproape perfectă. Exact așa cum și-au dorit organizatorii.

Pentru telespectatorii din România, spectacolul a început la ora 23:00 (ora României). Pentru norocoșii de pe stadion prezența a fost obligatorie cu o oră înainte. Echipa tehnică din spatele întregului spectacol de duminică seara a avut onoarea de a petrece ultimele 24 de ore în aren, pentru a se instala tot decorul și a se asigura că totul va emrge ca la carte. la orele 23:00 (ora României) pe stadion s-au stins luminile, iar terenul, devenit acum scenă, a fost inundat de lumini.

Ca și la Ceremonia de Deschidere, tema centală a întregului spectacol a fot cultura și societatea britanică. În centrul arenei o versiune încăpătoare a Big Ben-ului și a Podului Londrei. Voluntarii care „s-au” jucat pe scenă au redat viața de zi cu zi a britanicilor, iar podeaua a fost acoperită în pasaje literare. La doar câteva minute de la începerea festivității, hashtag-ul #ClosingCeremony a deținut supremația până în zori. Surprinzător, la fel s-a întâmplat și în SUA, unde singurul canalul ce a avut dreptul de a difuza Jocurile Olimpice, NBC, a luat decizia să difuzeze cu trei ore mai târziu întreaga ceremonie (perioada de timp s-a dublat între timp) de dragul audienței. Acest fapt nu numai că a revoltat mulți fani, dar i-a determinat să caute și alternative, cum ar fi vizionarea pe internet, accesul la televiziunile vecinilor canadieni și sud-americani, care au pus loialitatea telesectatorilor mai presus de propiile vicii. Și ca să nu uit, a adăugat #failNBC pe lista hashtag-urilor populare de pe Twitter.

Peste ocean, pe scenă au intrat o trupă îndrăgită enorm de britanici, One Direction, trupă care nu a rezonat înafara insulei. Din conversațiile de pe Twitter nu înțelegeam despre ce e vorba, noroc cu banda de la televizor. Din Big Ben a ieșit Timothy Spall, impersonându-l pe Winston Churchill și rostind unul din discursurile care l-au făcut celebru. În același timp fanii seriei Harry Potter au avut un motiv să deschidă televizorul. Unul din actorii mai puțin îndrăgiți ai seriei își făcuse apariția la Ceremonie, în hainele iubitului politician W. Churchill: Peter Pettigrew.

La scurt timp și-au făcut apariția pe scenă purtătorii steagurilor național, urmați de atleții medaliați ai acestei ediții a Jocurilor Olimpice. pe fețele multura dintre ei se putea citi bucuria de a se afla din nou pe stadion. Odată înconjurați de voluntari, a urmat ultima ceremonie de medaliere, ce a Maratonului de 42 de km. Câștigătorul de anul acesta a fost Abel Kirui (Kenya). …

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: