Satul Olimpic @ JOv2012

Pe parcursul celor 17 zile de competiții sportive mi-am propus să prezint o bucățică a culturii create în jurul evenimentului care a creat frenezie în întreaga lume. De-a lungul anilor s-au pus pas cu pas bazele unei adevărate culturi ale acestui eveniment. Aflat la ce-a de-a XXX-a ediție, Jocurile Olimpice (JO) de vară promit un adevărat spectacol artistic, cultural și sportiv. 

Ideea de a crea un sat destinat exclusiv olimpicilor nu făcea parte din planurile originale ale JO. Inițial Comitetul Olimpic Internațional (IOC) închiria apartamente în apropierea locațiilor în care urmau să se desfășoare probele. Atentatele de la München din 1972 au reprezentat un semnal de alarmă pentru organizatori, care au înțeles că atleții au nevoie de mai multă siguranță și intimitate.

Pe durata evenimentelor familiile atleților au voie să-și viziteze rudele, dar doar în urma unui control foarte strict. Presa este ținută cât se poate de departe. Din fericire pentru jurnaliști conturile de social media ale atleților au fost suficiente pentru a-și realiza reportajele zilnice. Un alt subiect preferat pare să fie scandalul despre viața de noapte pe care o duc atleții.

Spațiul restrâns în care au fost adunați olimpicii le-a permis acestora să-și personalizeze clădirile în care sunt cazați, unii mai mândrii ca alții. Anul acesta canadienii par să conducă la acest capitol.

Mai multe imagini aici.

După terminarea JO locațiile speciale, construite pe mii de hectare, au devenit cartiere ale orașelor din apropiere, sate sau (spre fericirea studenților) cămine rezidențiale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: