Impactul pe termen scurt @ JOv2012

Pe parcursul celor 17 zile de competiții sportive mi-am propus să prezint o bucățică a culturii create în jurul evenimentului care a creat frenezie în întreaga lume. De-a lungul anilor s-au pus pas cu pas bazele unei adevărate culturi ale acestui eveniment. Aflat la ce-a de-a XXX-a ediție, Jocurile Olimpice (JO) de vară promit un adevărat spectacol artistic, cultural și sportiv.

Acum 4 zile începea cel mai așteptat eveniment spotiv al anului, iar după ce a început oamenii nu s-au mai putut sătura de el!  Așa cum era de așteptat, JO au fost intens mediatizate pe internet, începând cu difuzarea online a ceremoniei de deschidere până la trucarea de imagini cu diferite personalități. Marea Britanie a redevenit centrul de atenție al planetei. În aceste 17 zile vom ști tot ce se întâmplă pe insulă, fie că vrem sau nu. În prim plan se află însă cultura.

Ceremonia din 27 iulie a ajutat la dezgroparea elementelor culturale de mult uitate de vizitatori. Printre aceștia se află: Sir Rowan Atkinson (cel care îl interpretează pe Mr. Bean), Sir Simon Rattle (compozitorul melodiei pentru Chariots of Fire) alături de legendele muzicii britanice precum the Sex Pistols sau Paul McCartney. Și așa apare impactul pe termen scurt, când dintr-o dată te simți asaltat de imagini sau statusuri despre personaje care obișnuiau să însemne ceva pentru tine, iar acum au ieșit la suprafață prea rapid, cu un strop de 2.0 😉

Acestea sunt doar câteva dintre imaginile care au fost distribuite „fără număr” pe facebook:

+ Cum s-a văzut spectacolul de la ei de ‘acasă‘ !

Update: Prezența lui Rowan Atkinson a fost printre cele mai discutate subiecte pe Twitter.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: