Noaptea Alba a Filmelor Scurte /ShortsUp 2012

După Astra Film Festival (AFF) și Transilvania International Film Festival (TIFF), a venit rândul ShortsUp să se oprească la Sibiu.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte va avea loc pe 23 iunie în Sibiu, la Teatrul Gong, cu începere de la ora 21:30, şi concomitent în alte 4 oraşe din ţară (București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara). Noaptea scurtmetrajelor ShortsUP va fi o experienţă multiculturală diversă, care adună producții valoroase din toate colţurile lumii, stări de spirit pentru orice spectator şi activităţi interactive pentru minţile curioase.

Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franţa, Germania, Kosovo, Serbia şi România. O călătorie nocturnă ghidată de 25 de filme şi tot atâtea poveşti despre timp, prietenie, decizii sau regăsiri. Turul de forţă durează până la 5 dimineaţa.

Emoţia puternică o aduce filmul “Tăcerea” (regia L. Rezan Yesilbas, Turcia) despre un cuplu cu cinci copii, care a cucerit la sfârşitul lunii mai juriul de la Cannes, acordându-i Palme d’Or. Filmul este proiectat în premieră în România. Doza de suspans vine de la “Țărmul” (r. Terry George, Marea Britanie), fictiunea câştigătoare anul acesta la Oscar. Relaţia dintre doi prieteni e întreruptă de neliniştile din Irlanda de Nord. Comicul e adus de “Balonul negru” (r. Joshua Safdie, Ben Safdie, SUA). În timp ce încearcă să plimbe 40 de copii prin New York, un bărbat stresat pierde “esențialul”: baloanele. Câştigător la Sundance, ficţiune, în competiţia naţională.

Mai multe despre proiectul ShortsUp al asociației ORICUM puteți citit pe pagina oficială.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: