Comunicat de presa: Suita…

Suita. Ospitalitate la rang de artă.

Cum ar fi să fii întâmpinat la poarta de sosiri din aeroport, pe peronul gării sau în Centrul Istoric al Sibiului, de o suită de personaje costumate baroc? Cum ar fi să primeşti de la un conte şi de la o contesă toate informaţiile de care ai nevoie, despre agenda culturala a Sibiului? Cum ar fi ca  Suita ospitalităţii să îţi ureze înainte de toate, cu zâmbet şi voie bună, bun venit în Sibiu? 


Unii cred că este o noţiune desuetă. Alţii nu-i mai acordă suficientă atenţie. Pentru unii este un mit. La Sibiu însă, ospitalitatea are propriul eveniment, intitulat generic „Suita” şi menit să dea sensuri noi şi inedite noţiunii de gazdă, prin ridicarea ospitalităţii la rang de artă.

Evenimentul cultural „Suita” este iniţiat şi organizat de Fundaţia Culturală Artex şi vine să demonstreze în 2012 la Sibiu, din luna mai şi până în noiembrie, că sibienii sunt nu doar gazde primitoare, ci ştiu să transforme şi să reinventeze noţiunea de gazdă.

Proiectul propune crearea unei suite de personaje costumate baroc ale căror principale roluri vor fi întâmpinarea turiştilor la poarta de sosiri din aeroport sau pe peronul gării, prezenţa în Centrul Istoric din Sibiu, dar şi în cartierele oraşului cu informaţii despre evenimentele culturale ale zilei, săptămânii sau lunii, participarea la evenimentele culturale din Sibiu, în mijlocul publicului, pentru a aduce zâmbet şi voie bună.

Se caută un conte! Se caută o contesă!

Societatea livrează alte personaje decât cele de poveste. Provocarea campaniei „Se caută un conte! Se caută o contesă!” este aceea de a identifica în „marea de suflete” şi personaje contemporane exact pe acelea care sunt conectate cu povestea şi care până în luna noiembrie vor anima oraşul, dând viaţă conţilor şi conteselor ospitalităţii.

Campania de recrutare a personajelor a debutat în luna martie şi va continua până în data de 4 mai 2012. La finele perioadei de recrutare a „conţilor” şi „conteselor”, aceştia vor intra într-o perioadă de pregătire a rolului, într-un „cantonament al ospitalităţii”, urmând ca prima întâlnire a acestora cu publicul să fie în data de 18 mai 2012, în cadrul unui concert Loredana, concert care va marca şi startul activităţii Suitei ospitalităţii.

Informaţii complete despre condiţiile pe care aspiranţii la rolul de conte sau contesă în Suita ospitalităţii trebuie să le îndeplinească, precum şi despre procedura de înscriere pentru un rol se găsesc pe siteul oficial al evenimentului: www.suita.ro.

Loredana în concert în luna mai la Sibiu.

Vineri 18 mai 2012, Loredana va susţine primul concert în Piaţa Mare din Sibiu, după cel susţinut în 2007 în cadrul manifestărilor de închidere a programului Sibiu Capitală Culturală Europeană.

“Sibiul e un oraş minunat! Un oraş magic! Un oraş în topul celor mai frumoase oraşe din România! De aceea revin cu plăcere de fiecare dată în Sibiu. Am răspuns cu bucurie invitaţiei Fundaţiei Culturale Artex de a cânta în luna mai, pentru Sibiu şi sibieni. Vă aştept pe toţi alături de mine să umplem Piaţa Mare cu muzică, distracţie şi voie bună, vineri 18 mai, de la ora 21:00 şi să cunoaştem împreună personajele care vor da chip Suitei ospitalităţii! Cu drag, Loredana”.

Evenimentul va începe la ora 21:00, iar în deschiderea concertului vor urca pe scenă conţii şi contesele din Suita ospitalităţii pentru o primă întâlnire cu publicul din Sibiu. Intrarea la concert va fi liberă.

Informaţii despre evenimentul „Suita” vor fi postate constat pe siteul oficial www.suita.ro, dar şi pe pagina de facebook www.facebook.com/SuitaOspitalitatiiSibiu.

Evenimentul este iniţiat şi organizat de Fundaţia Culturală Artex, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi este inclus în agenda de evenimente culturale „Sibiu Baroc Update”.

Kiss FM, Zile şi Nopţi, Profil Cultural, Rondul de  Sibiu, Turnul Sfatului, Ora de Sibiu, Brylu.ro şi NewsOutdoor sunt partenerii media ai evenimentului.

Contact

Mihai Zugravu  Project Manager                                                       

 +40 730 030 714 mihai.zugravu@artexfoundation.org

Vlad Velcu – PR Manager

  +40 730 030 843 vlad.velcu@artexservices.eu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: