Plai Festival 2012

Plai Festival este un eveniment organizat anual în Timișoara, găzduit de Muzeul Satului Bănățean, un muzeu etnografic în aer liber. Festivalul promovează trei domenii culturale:

  • Arta
Am avut teatru, arte plastice, carte, fotografie, film, workshop-uri pe diverse teme, forme artistice variate, mai mult sau mai puţin convenţionale. Arta tradiţională, reprezentată de olărit, costume populare, ţesut, s-a întâlnit în spaţiul muzeului cu pictura pe ceramică, teatrul contemporan ori arta circului.
  • Multiculturalitatea
Promovarea multiculturalităţii acestei zone nu este un merit deosebit, ci este, cunoscând istoria acestui loc, aproape o obligaţie. Căci atunci când spui Timişoara sau Banat te gândeşti la toate etniile, culturile care au convieţuit aici, iar locul este rezultatul acestei convieţuiri, nu al fiecăreia în parte, ci al tuturor, laolaltă.
  • Muzica

An de an, am căutat să aducem pe scena Plai o parte din muzica unor popoare, artişti care să simtă sunetul şi să îi transmită omului bucuria de a-l asculta.

Realizat 100% de voluntari, PLAI aduce din toate colțurile lumii cei mai importanți artiști de world music  şi oferă, alături de cele peste 45 de ambasade, centre culturale  şi ONG‐uri, de meşteşugari  şi artişti plastici, trei zile cu sute de activităţi. După  şase ediţii cu zeci de concerte  şi sute de activităţi culturale, continuăm pregătirile pentru cea de‐a şaptea ediţie.

Pentru mai multe detalii citiți comunicatul de presă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: