Cluj-Napoca – European Youth Capital 2015

Clujenii și-au propus lucrări mărețe în anul 2012. Pe lângă candidatura ce intenționează să o depună pentru titlul de Capitală Culturală Europeană (ECC) a anului 2020, orașul Cluj-Napoca intenționează să candideze și pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului  (EYC) din 2015.

După succesul vecinilor din Sibiu, care a devenit centrul cultural al României, Clujul intenționează să atragă cât mai multe premii și titluri care să îl propulseze pe locul I la acest capitol. Spre deosebire de ECC, competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului este destul de nouă. Prima ediție a avut loc în anul 2009, iar orașul desemnat a fost Rotterdam.

Săptămâna aceasta au avut loc dezbateri pe marginea acestui subiect între reprezentanții societății civile, de la primarul municipiului, până la reprezentanții studenților, s-a creat o pagină specială pe facebook a evenimentului (că doar acolo ne petrecem timpul liber) și din câte am înțeles există și o schiță de siglă! Dosarele de candidatură se depun până în data de 1 mai 2012, deci timpul este scurt!

Considerați că municipiul Cluj-Napoca ar trebui să primească acest titlu?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: