Provocarea multitaskingului

Studențimea presupune dobândirea și jonglarea cu numeroase abilități necesare „supraviețuirii” în mediul universitar. Când ai de stat între 6 și 8 ore în facultate, activezi în cadrul unei organizații studențești, râvnești la o viață socială activă și ai pretenția să fi integralist, programul zilnic se aglomerează fără să-ți dai seama. Astfel se ajunge la multitasking, adică să faci simultan mai multe lucruri.

Cine ajunge să stăpânească arta multitaskingului este o persoană fericită!Acesta va reuși să găsească tot timpul o portiță de scăpare din programul suprasolicitant și să găsească timp pentru puțin timp liber.

Pentru a reuși să faci multitasking trebuie urmați câțiva pași:

  • Stabilește prioritățile

De cele mai multe ori ajungem la multitasking deoarece nu știm să ne stabilim prioritățile. Tindem să îndeplinim sarcinile care nu sunt nici importante, nici urgente doar pentru a avea motive să spunem că am făcut ceva pe ziua respectivă. Această problemă se poate rezolva cu ajutorul unei liste în care să ne notăm sarcinile pe care le avem de îndeplinit în ziua respectivă. După aceea, le numerotăm în funcție de importanța și urgența cu care trebuie îndeplinite. O astfel de listă nu ia mai mult de 10 minute și te poate scuti de pierderea timpului pe parcursul zilei în încercarea de a crea o listă mentală a sarcinilor.

  • Concentrează-te pe prima activitate, dar nu uita de următoarele

Revin la lista de mai sus. Din instinct, scriem în fruntea listei acea sarcină care ne frământă în ziua respectivă. După îndeplinirea acesteia, există tendința să abandonăm următoarele puncte deoarece simțim că am realizat ceva în ziua respectivă. Fals! Ceea ce azi nu reprezintă o prioritate, mâine va fi o urgență.

  • Perfecționarea cere timp

Nu te aștepta să își iasă toate bine de la prima încercare. Creierul are nevoie de timp pentru a se acomoda cu un program alert. Poate la început vei ruși să îndeplinești doar 2-3 activități, dar pe măsură ce creierul se obișnuiește, vei realiza din ce în ce mai multe taskuri propuse într-un mod cât mai eficient.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: