Multilingvism

În curând s-ar putea să găsim în dicționarele de sinonime în dreptul cuvântului multilingvism numele lui ”Alex Rawlings”. Tânărul în vârstă de 20 de ani, student al Universității Oxford, s-a făcut remarcat în urma unei competiții organizate de o editură din Marea Britanie. Scopul editurii era să găsească un tânăr cu vârsta cuprinsă între 16 și 22 de ani care putea să poarte conversații în cât mai multe limbi străine.

Câștigător a ieșit detașat Alx Rawlings. Acesta poate vorbi fluent 11 limbi: engleză, franceză, greacă, olandeză, olandeză, spaniolă, catalană, italiană, afrikaans, germană, rusă și ebraică.

Fiind studentă la limbi străine, chiar pot să spun că Alex a atins un nivel de performanță rar întâlnit. Singura persoană pe care am citit că este capabilă să poarte conversații în 8 limbi străine (acum o învață pe a 9-a!) este Benny the Irish Polyglot.

Alex este un exemplu pentru viitorii aspiranți de interpreți europeni și internaționali datorită ambiției pe care a avut-o pentru a învăța atâtea limbi, dar mai ales răbdării de care a dat dovadă. Pot să vă spun din experiență că nu este un lucru gramatica unei limbi care nu are un istoric comun cu cel al limbii materne, însă pentru Alex acesta nu a reprezentat o problemă.

Faptul că mama sa i-a vorbit de la o vârstă fragedă în trei limbi cu un istoric diferit a ajutat la formarea unei baze lingvistice solide. Acest lucru i-a permis ca ulterior să învețe alte limbi străine mai ușor.

La linkul de mai jos gătiși înregistrarea completă în care Alex își spune povestea … în 11 limbi! În înregistrarea video sunt exemplificate o parte din tehnicile prin care se pot învăța limbi străine, împreună cu motivația care a stat la baza învățării atâtor limbi străine.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-17107435

Cu această ocazie am descoperit că site-ul BBC nu este foarte user-friendly, acesta permițând accesarea directă a video-urilor doar de pe pagina companiei. Acompaniat de reclame sâcâitoare înainte evident.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: