Procrastinarea

Mai devreme sau mai târziu cu toții ne-am confruntat cu procrastinare. Începe incet, inofensiv, până când se transformă într-un obicei urât, care îți mănâncă din viață. Acest „sugător de timp” se instalează pe nesimțite în subconștientul nostru, până ajunge să ne controleze toate acțiunile.

Însă acesta nu este un motiv de panică! Există tot felul de activități prin care îți poți redresa stilul de viață:

  • Găseste-ți motivația interioară

Am observat la prietenii mei (și la mine de altfel) că suntem predispuși la procrastinare atunci când uităm care este scopul final al acțiunilor noastre. Sunt momente în care nu mai știm care e scopul acțiunilor noastre, iar totul se duce de râpă. În cazul acesta, cel mai bine ar fi să ne reamintim care este scopul acțiunilor noastre.

  • Redu influența factorilor nocivi

Jocurile online, conversațiile nesfarsite la telefon, ca să nu mai amintim de rețelele sociale contribuie la crearea unui zid de catifea care ne distrage atenția de la activitățile pe care ar trebui să le facem. Identifică acești factori și redu-le influența în viața ta!

  • Lipsa de somn

Am citit în ultima vreme numeroase articole despre cât este bine sau suficient să dormim pentru a avea randament a doua zi. Ceea ce nu se spune însă, sunt efectele negative la care duce lipsa somnului. Se știe că lipsa de energie ne îndeamnă sa realizăm numai acțiuni care ne readuc pe starea de plutire. Așa că lăsați fermele virtuale și băgați-va sub plapuma. Corpul tău o să-ți aprecieze gestul ziua următoare.

  • Un pic de mișcare nu strică

În momentul în care tu și scaunul va contopiți ar trebui sa te alarmezi. Doctorii ne recomandă să facem mișcare cât mai mult, iar dacă locul de muncă înseamnă statul la birou în fața calculatorului, pauza trebuie luată cel puțin o dată la o jumătate de ora (teoretic).

  • Înconjoară-te de oameni motivați

Sună ciudat, dar când îi vedem pe alții că își văd de sarcinile lor, simțim nevoia să le urmăm exemplul. Statul pe rețele sociale nu este un exemple de urmat 😛

Acum numără câte din activitățile de mai sus îți par cunoscute.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

RoBlogs

%d blogeri au apreciat asta: